Ondersteuning of uitdaging op maat
Marthine:"Mijn droom is om juf te worden. Want werken met kinderen lijkt mij erg fijn. Eigenlijk ben ik een beetje verlegen en lijkt het me spannend om voor de klas te staan. Op school ben ik zangeres in de schoolband en sta ik ook regelmatig o het podium. Dat helpt me om minder verlegen te zijn". 
Er zijn leerlingen die hier zonder extra ondersteuning hun vmbo-t diploma halen. Maar anderen hebben die extra ondersteuning wel nodig. Dat begint gewoon in de lessen.Binnen Inspirion wordt gedifferentieerd gewerkt in verschillende groepen. Per groep werken leerlingen op het niveau en in het tempo dat bij hen past. Docenten werken met het diirecte instructiemodel. Dat wil zeggen dat je, als je dat nodig hebt, nog extra uitleg en begeleiding krijgt. Daarnaast heb je in de onderbouw de carroussellessen. Hierin krijg je nog meer ondersteuning of word je juist extra uitgedaagd. Ook materiaal wordt aangepast aan wat bij jou past. Zo werk je op jouw niveaumet de individuele digitale lesmethode Muiswerk. Die geeft direct feedback over hoe je de opdrachten hebt gedaan. En natuurlijk hebben we diverse extra;s voor leerlingen met dyslexie en/of dyscalculie. Bijvoorbeeld extra tijd bij toetsen en overhoringen of het gebruik van audio-materialen. In de bovenbouw bieden wij hulp bij het maken van de grote praktische opdracht en het profielwerkstuk. Afhankelijk van hoe zelfstandig je bent, krijg je meer of minder begeleiding. En heb je meer uitdaging nodig dan bieden wij die je natuurlijk ook.
HARTSTIKKE ACTIEF EN BRUISEND!
Aloysius De Roosten is een hartstikke fijne school. Je wordt er goed begeleid en je voelt je er echt thuis. Aloysius De Roosten is een school waar je echt niet de hele dag in de boeken zit. Natuurlijk krijg je les in klassen, maar we hebben het leren op school veel aantrekkelijker gemaakt met het vernieuwde en inspirerende onderwijs.

Daar biedt het gebouw ook de ruimte voor. In een heus atelier worden de mooiste kunstwerken gemaakt en in de muziekstudio de mooiste muziek. Je ouders en andere belangstellenden kunnen tijdens exposities al dat moois zien, horen en ervaren. We hebben een beeldentuin, een expositieruimte en een podium waarin alles samenkomt.

En we zijn een school die bruist van de activiteiten. Lekker los op een schoolfeest, naar het buitenland om andere culturen te ontdekken, excursies om nieuwe dingen te ontdekken, samen genieten van een gezellige barbecue of op de planken tijdens de theaterdag. Het hele jaar door is er van alles te doen!

Bezoek ook eens onze facebook pagina en zie daar de foto's van deze activiteiten!