DE VERLENGDE SCHOOLDAG
"Niels: ‘Mijn droom is om binnenhuisarchitect te worden en huizen in te richten. Over de vervolgopleiding heb ik nog geen idee. Daar gaat school mij wel bij helpen. Het leuke aan het vak van binnenhuisarchitect is dat je niet alleen maar op een kantoor zit. Je moet ook veel connecties hebben met andere mensen, zoals leveranciers en klanten natuurlijk. Sociaal bezig zijn. Dat wil ik." 

Onze leerlingen vinden het superleuk om ook na schooltijd bezig te zijn met betekenisvolle activiteiten. Wij vinden dat zelf ook, want zo kunnen we ze binden en boeien en tijd zinvol invullen.Daarvoor bieden wij op Aloysius De Roosten de verlengde schooldag, met allerlei sportieve, creatieve en uitdagende activiteiten. Hierin werk je verder aan jouw vaardigheden. Je kunt je inschrijven voor deze speciale en inspirerende projecten, die aansluiten bij jouw interesses. Allerlei activiteiten waarin je brainstormt,kennismaakt met creatieve processen en echt out-of-the-box leert denken.Zo kun je bijvoorbeeld deelnemen aaneen project rondom de Dutch Design Week. Of aan sportclinics of voetbaltoernooien.Met je deelname aan deze activiteiten breid je je portfolio verder uit. Zo kun je laten zien waar jouw talenten liggen en waar jij trots op bent.
VAARDIGHEDEN VOOR DE TOEKOMST
We vinden het belangrijk dat leerlingen ontdekken wie ze zijn, waar hun talenten liggen en helpen ze bij deze zoektocht. Daarbij staan de zogenaamde vaardigheden van de 21e eeuw centraal: Samenwerken, het gebruiken van creativiteit, communiceren, presenteren, probleemoplossend denken, kritisch omgaan met informatie, een onderzoekende houding, het inzetten van ICT-vaardigheden en het kunnen omgaan met sociale en culturele diversiteit. De indeling en de voorzieningen van het nieuwe gebouw maken het nog beter mogelijk om die 'skills' te ontwikkelen.